Tvrtka Galeb  osnovana je 1951. godine i članica je Tekstilpromet Grupe te je u 100% vlasništvu Tekstilprometa. Galeb je danas najznačajniji proizvođač rublja i trikotaže u Hrvatskoj.

Posjedovanje vlastite pletionice, dorade i konfekcije, koje su tehnološki dobro opremljene, omogućuje nam brzo reagiranje na zahtjeve kupaca. Galeb je oduvijek poklanjao pažnju kvaliteti i udobnosti svojih proizvoda. Rublje proizvedeno u Galeb-u posjeduje certifikat “Oko-tex” od 1997.g., što dodatno ukazuje da upotrijebljene sirovine i tehnološki procesi zadovoljavaju stroge ekološke kriterije. Od veljače 2007. godine svi Galebovi proizvodi nose oznaku Hrvatske kvalitete koju dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora. U kvalitetu naših proizvoda, pored hrvatskih kupaca, uvjerili su se i mnogi inozemni partneri, jer Galeb izvozi oko 50% svojih proizvoda, i to pretežno u zapadnoeuropske zemlje.

Pri odabiru sirovina i repromaterijala Galeb surađuje samo sa renomiranim dobavljačima europskog podrijetla što rezultira proizvodom koji zadovoljava visoke kvalitetne i ekološke norme. Naši proizvodi su od veljače 2007 ponijeli oznaku Hrvatska kvaliteta koju dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora. Kao potvrdu visokih ekoloških standarda Galeb kako za sirovine korištene u proizvodnom procesu , tako i za pletiva i gotove proizvode posjeduje certifikat Oko tex koji dodjeljuje najpoznatiji institut za ovjeru kvalitete iz Njemačke (Textil-Service-Verglas-und Zertifizierungsstelle iz Hohensteina) u koji se jednom godišnje šalju uzorci na analizu kako bi se produžila valjanost certifikata.

Od 2010.g. Galebovo muško donje rublje  nosi certifikat Best Buy Award. Prepoznatljivu plavu “Best Buy Award” medalju mogu nositi samo oni proizvodi i usluge koje su hrvatski građani u posebnim “Best Buy Award” istraživanjima definirali  kao one koji im nude najbolji omjer cijene i kvalitete u testiranoj kategoriji. Zanimljivo je da je “Galeb” jedina tvrtka iz Dalmacije koja je od svih 300 testiranih kategorija uspjela osvojiti prvo mjesto u Best buy Award istraživanjima! Galeb je vodeću poziciju (br. 1) osvojio u kategoriji “Best Buy Award – Muško donje rublje najboljeg omjera cijene i kvalitete”.

Od siječnja 2013.g. tvrtka Galeb posjeduje četiri ISO certifikata. ISO 14001-standard za upravljanje okolišem, ISO 9001-standard za upravljanje kvalitetom, ISO 450001 -sustav upravljanja zaštitom na radu i zdravljem zaposlenika, ISO 50001-sustav upravljanja energijom.

2016. Galeb je izabran kao najbolji u kategoriji tekstilnih proizvoda te ponosno nosi medalju Superbrands 2016./2017. Također 2016. godine Galeb ponovno osvaja nagradu BestBuy 2016./2017. u kategoriji muškog rublja.

Robne marke imaju svoje bazne kolekcije (NOS) i dva puta godišnje se predstavljaju kroz sezonske kolekcije(proljeće/ljeto i jesen/zima). Bazna kolekcija u sebi sadrži artikle u baznim bojama ( najčešće bijela i crna ) za koje tržište pokazuje kontinuirani interes. Bazna kolekcija predstavlja većinski udio prodaje u ukupnoj prodaji Galebova asortimana. Kroz sezonske kolekcije Galeb radi iskorak ka praćenju svjetskih modnih trendova. Tako nastojimo svojim postojećim kupcima uvijek i iznova ponuditi nešto novo, a potencijalnim novim kupcima dati razlog više da postanu dio velike obitelji korisnika Galebovih proizvoda.

Stavljajući kvalitetu uvijek na prvo mjesto,  kroz godine rada zaslužili smo sljedeće certifikate i licence:

tekstilpromet