Proizvođač Galeb d.d. se od početka poslovanja 1951. godine pri prezentaciji svojih proizvoda koristio tvorničkim logom i cjelokupni proizvodni asortiman se plasirao pod robnom markom Galeb. U tadašnjem zatvorenom tržišnom sustavu Galeb d.d. je godinama slovio za neprikosnovenog vladara tržišta muškog donjeg rublja.

U prvom desetljeću 21. stoljeća uvidjeli smo se da nejasno definirana prezentacija  brandova  i nerazdvajanje tvorničkog loga Galeb d.d. od loga branda  Galeb zbunjuje potrošače, pa čak dovodi i do zabuna u proizvodnim procesima.  Iz navedenih razloga 2006. godine se pristupilo rebrandiranju proizvodnog asortimana Galeb d.d. U tom procesu se napravila se diferencijacija između prizvođača Galeb d.d. i proizvoda pod brandom Galeb.

Karakteristike robne marke Galeb:

  • bazna robna marka
  • artikli klasičnog kroja i jednostavnog dizajna (sadrži rublje, vanjski, spavaći program i kupaći program, a program za trudnice i bebe je u razvoju)
  • uglavnom samo pamučna pletiva
  • namijenjen zrelijoj i starijoj populaciji kupaca

Neke od tipičnih Galebovih proizvoda možete vidjeti u galeriji ispod.

Galeb functional underwear

 

U skladu s najnovijim tržišnim trendovima i nastojanjem da zadovoljimo želje naših kupaca, kreirali smo podliniju Galeb funkcionalnog rublja. Kako bi zaštitilo kožu u ekstremnim uvjetima, takvorublje mora biti mora imati posebna svojstva. Pod robnom markom Galeba kreirali smo više vrsta funkcionalnog rublja koje se može svrstati u tri kategorije:

  • Rublje s poboljšanim upravljanjem vlagom (znojem) koje proizvodi tijelo
  • Rublje s poboljšanim termo-regulacijskim svojstvima tj. s boljom zaštitom tijela od vanjskih utjecaja
  • Rublje s poboljšanom zaštitom od vatre, udara vrućine i nakupljanja statičkog elekticiteta