Koža je najveći ljudski organ koji ljudskom organizmu pruža informacije o okolini. Te informacije prikupljaju milijuni sićušnih, specijaliziranih živčanih završetaka – receptora koji su usađeni u kožu i koji osjećaju dodir, pritisak, toplinu, hladnoću, bol, vlažnost, itd. U koži se nalaze i malene žlijezde raznih vrsta. Jedne od njih jesu lojnice koje proizvode masnoće koje održavaju gipkost i voodoodbojnost površine kože, te sprječavaju infekcije. Tu su i žlijezde znojnice koje izlučuju tekućinu (znoj), što nas hladi kada nam je vruće. Regulaciji temperature pridonose i male krvne žile u koži, koje se za vruća vremena šire i time gube toplinu pa zato izgledamo crveni. Po hladnom vremenu iste se žile skupljaju radi očuvanja topline, i zato izgledamo blijedi.

Koža je međutim i jedan od najranjivijih organa ljudskog tijela. Što zbog svoje veličine i pregršt funkcija koje obavlja tako i zbog činjenice da ju čovjek često izlaže ekstremnim vanjskim utjecajima. Donje rublje je, prije svega, jedno od dobara koje je ljudsko znanje i umijeće stvorilo kako bi pomoglo koži u ispunjavanju njenih funkcija (grijanje/hlađenja tijela, zaštita od sunca, kiše, prozračnosti tijela…). Ima međutim, kao i kod većine drugih pozitivnih dostignuća čovječanstva, i loših, jako loših pa i štetnih vrsta donjeg rublja koje se proizvodi, promovira i koristi iz raznih razloga. Najčešći su razlozi aktualni modni trendovi, estetika, erotika i drugi vidovi kratkotrajnih zadovoljstava visokog intenziteta.

Donje rublje, ovisno o vrsti i namjeni, može pokrivati i preko 95% kože. Zbog tako velikog i intenzivnog direktnog kontakta sa kožom, odabir pravog i zdravog donjeg rublja je jako bitan. Kako bi koža uistinu ispravno obavljala svoju funkciju, u uvjetima uobičajenog, umjerenog tempa svakodnevnog življenja, bez izlaganja kože ekstremnim situacijama, svakako je najpoželjnije koristiti donje rublje potpuno izrađeno od organskih prirodnih materijala na bazi sirovina kao što su vuna, svila, pamuk i druga celulozna vlakna. Na taj način osiguravamo najbolju funkcionalnost kože, produžujemo vijek trajanja kože bez određenih bolesti i sprječavamo nastanak bolesti drugih organa koje mogu nastati pretjeranim i intenzivnim korištenjem donjeg rublja od loših sintetskih vlakana.

Kako bismo koži pomogli da svoju funkciju što bolje izvršava i u ekstremnim uvjetima, odnosno kako bismo je što bolje zaštitili u istima, nužno je koristi donje rublje koje ima posebno dobre funkcionalnosti prilagođene tim konkretnim uvjetima. Zato je važno znati da postoji donje rublje koje ima takve funkcionalnosti.

Galeb proizvodi nekoliko vrsta funkcionalnog donjeg rublja koje možemo svrstati u tri grupe:

  • donje rublje sa poboljšanim upravljanjem vlagom koje proizvodi tijelo (znojem)
  • donje rublje sa poboljšanim upravljanjem temperaturom koje proizvodi tijelo, odnosno boljom regulacijom utjecaja vanjskih klimatskih uvjeta na organizam
  • donje rublje sa poboljšanom zaštitom od vatre, udara vrućine i nakupljanja statičkog elektriciteta

Više informacija o podlinijama Galebovog funkcionalnog rublja saznajte u našim novim katalozima i Functional underwear brošuri!

U nastavku pregledajte nove kataloge GALEB FUNKCIONALNOG RUBLJA:

WET FREE FRESH

WET FREE WARM

ULTRA TERMO

ULTRA TERMO NATURAL

FIRE STOP

FIRE STOP ULTRA